dilluns, 13 de desembre del 2010

El preu de l'aire

La nostra benvolguda administració s'enorgulleix de tenir un sistema d'informació de les emissions a l'atmosfera de 9 empreses adherides a l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT): Asesa, Basf, Dow, Repsol Petróleo, Repsol Química, Ercros (Tarragona i Vila-seca), Erfei i IQA-La Seda de Barcelona. Però, malhauradament, aquest sistema està basat en les dades que faciliten les pròpies industries (pressumptament no contaminants). Si mireu aquest sistema de seguiment us semblarà que tot va de meravella.
Ara, un estudi sobre males olors i qualitat de l'aire de Tarragona, realitzat pel LCMA de la UPC conclou: en l'aire de l'àrea urbana del Camp de Tarragona hi ha presència de fenol, cresol, binefil, acetat de vinil, hidrocarburs policíclics i acenotril, entre molts altres compostos amb potencials efectes sobre la salut.
El professor de la UPC i coresponsable de l’estudi, Francesc Xavier Roca assegura que amb la investigació que han fet poden oferir la tecnologia necessària perquè l'administració pugui determinar l’origen de les emissions contaminants.
¿Creieu que amb la disponibilitat de la tecnologia a aplicar per al control de les emissions contaminants aquestes desapareixeran?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada