dimarts, 10 d’agost del 2010

Formatgets de talibà

Notícia recollida per diversos mitjans de comunicació en data d'ahir:
Una vídua afganesa embarassada ha estat executada a trets públicament per talibans al nord-oest de l'Afganistan després d'haver estat acusada d'adulteri, segons va denunciar ahir a l'agència Efe la Afghanistan Independent Human Rights Commission. “És una violació dels drets humans. Fins i tot, si [la dona executada] hagués hagut de ser condemnada, tenim tribunals per tractar aquest tipus de fets”, va dir a Efe la presidenta de l'ONG afganesa, Sima Samar. “Era vídua i en aquest cas la sentència no hauria estat pena de mort”, va afegir.
La dona executada estava embarassada i va ser obligada a avortar abans de rebre 200 fuetejades i de ser assassinada a trets públicament al districte de Qadis, a la província de Badghis, al nord-oest de l'Afganistan, segons va explicar el cap de policia de la zona, Abdul Ghafoor. Segons l'agent, la dona mantenia una relació amb un home que presumptament volia casar-se amb ella, però que va fugir a l'Iran. Aleshores, un grup talibà liderat pel mul·là Iussif va arrestar-la i la van mantenir segrestada durant quatre dies fins l'assessinat.
Tanmateix, un portaveu dels talibans, Yousuf Ahmadi, ha desmentit tota implicació d'aquest grup insurgent i ha criticat la "propaganda dels mitjans occidentals". "No hem fet res així ni en Badghis ni en cap altra provincia", ha declarat Ahmadi.
Una animalada com aquesta requereix els nostres màxims esforços de contenció. La primera reacció podria ser de fondre els talibans i fer-los formatgets. Però, probablement, en surtiria un plat amarg... Per això, la Lola és més partidaria d'escoltar una proposta com la d'Isobel Coleman i Masuda Sultan, que tenint en compte que els mul·làs afgans juguen un paper exagerat en la seva comunitat (no només són guies espirituals sinó també treballadors socials, mestres i jutges), proposen posar-los a la nòmina del govern. Una proposta que pot semblar il·lògica i estrafolària però que, provenint de persones que han treballat durant anys a l'Afganistan, mereix ser tenida en consideració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada