dijous, 30 de setembre del 2010

Universitats Professionals

Tot indica que tenim un problema amb la formació professional (o "un repte de futur", si voleu dir-ho així): ens manquen persones titulades de formació professional entre la població ocupada. "Sembla que a Catalunya es compensa el retard crònic en mà d’obra qualificada amb una presència més elevada de titulats superiors, però justament, algú es podria plantejar si aquest fet arriba o no a compensar el dèficit acumulat i aporta un valor afegit que fa possible una més elevada capacitat d’adaptació i de canvi dels recursos existents, justificant així una menor eficiència del sistema"  Oriol Homs, Fundació CIREM.
La Lola vol recollir una proposta per a una possible solució: Reciclar la meitat de les universitats en centres de formació professional. Això tindría un cost mínim: tenim les aules, tenim el professorat i, el més important, tenim els alumnes. L'única cosa que canviaria: el contingut de l'ensenyament. I ¿quin seria aquest? No cal inventar la roda: mire'm què fan a Alemanya que, segons els experts, té la millor formació professional d'Europa.
PS. Si algú pensa que tampoc jo estic inventant la roda, ja que les Universitat Laborals ja estan descobertes de fa temps, està molt equivocat. La idea no és meva: la va exposar un expert en un documental passat a TV3 ahir 29 de setembre, dia de vaga general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada