divendres, 16 de març del 2012

Cervells de goma

Fa sis anys, l'escriptor de temes científics Joshua Foer era com tots nosaltres: s'oblidava d'on havia deixat les claus, de què havia de comprar al super i, fins i tot, del número de mòbil de la seva nòvia.
Dotze mesos més tard, va guanyar el campionat de memòria dels Estats Units.
"No només vaig guanyar. De fet, vaig establir un nou rècord al pais memoritzant una baralla de cartes en 1 minut i 40 segons"
va dir Foer, qui acaba de publicar a Espanya Los desafíos de la memoria (títol original Moonwalking with Einstein), el llibre que va escriure basat en les seves experiències. Foer es va entrenar a sí mateix per esdevenir un atleta de la memòria, algú que periòdicament intenta recordar llistes de centenars de números i paraules. video platform video management video solutions video player Pot sonar com una comesa increïble. Però el cervell d'aquests "atletes" no és gens diferent del de qualsevol altra persona. Tan sols que ells treuen profit de parts diferents del cervell per transformar llistes corrents d'informació en vívides memòries. Foer explica el sistema que empra per recordar-ho tot. Visualitza imatge xocants i les associa amb cada un dels elements a recordar. Segons multitud d'estudis, aquesta pràctica crea connexions noves a nivell neuronal (dit d'una altra forma, modifica el cervell), connexions que faciliten desprès el record. Cap novetat, d'altre banda. Això mateix és quelcom que exerciten de fa temps els taxistes de l'infern. Moonwalking with Einstein

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada