dilluns, 3 de gener del 2011

La mare Tao

Una jove que es va quedar sola va pujar al cim d'una montanya a pregar i buscar una visió. Mentre pregava, va veure un còdol; se'l va mirar molta estona ja que era molt llis i blanc, i desprès se'l va posar a la boca per no tenir set. Es va adormir amb el còdol a la boca i se'l va empassar. Mentre dormia, li va venir la visió en forma d'una gran bèstia, la qual li va dir que una pedra retenia els seus germans i que una pedra els trobaria i els hi tornaria.
Va explicar aquesta visió al Xaman i li va demanar que li expliqués què significava. El Xaman li va dir que es casés i que posés per nom al seu fill "Pedra". Aviat va quedar encinta i va donar a llum un nen. La carn d'aquest nen era dura com la pedra i ella va saber que era misteriós i que provenia del còdol que s'havia tragat.
Ella anava cada Lluna a pregar al cim de la colina. Quan el fill es va haver fet un home, li va demanar perquè anava cada Lluna a plorar, i ella li va explicar la història dels germans desapareguts, li va parlar del seu propi naixement i de la visió de la gran bèstia. Després, li va cantar aquesta cançó:
Sóc una dona misteriosa.
No sóc com les altres dones.
Tu ets un home misteriós.
La teva carn és com pedra.
Ets el Noi de Pedra.
Ets la pedra de què va parlar la gran bèstia.
I llavors ell li va cantar:
Sóc el Noi de Pedra.
Sóc la pedra que t'ajudarà.
Et tornaré els teus germans.
Mare, et faré feliç.
Fragment de"El Noi de Pedra. Història sioux sobre la creació de l'Homa i la Dona".

Mireu si aquest conte no us porta a la memòria els versos del Tao Te King (capítol 1):
Innominat, el Tao és l'origen
del cel i de la terra.
Nomenat, és la Mare de tots els éssers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada